Before & After

Ik ben maar gewoon een mens. Zelfs met goede belichting heb ik nog altijd een stukje “persoonlijkheid”. Vandaag wil ik laten zien hoe je die persoonlijkheid wegpoetst ;).

Ik wou het niemand anders aandoen, dus jullie zullen het met mijn wallen en rimpels…uhm persoonlijkheid… moeten stellen. Ieder doel vereist een andere aanpak. Op een gewone gezinsfoto hoeven we geen plastic gezichtjes te zien. Zie dit dus maar als een demonstratie en niet als het ultieme doel voor iedere foto.

Hieronder zien jullie mijn hoofd zoals het uit de camera kwam. Ik richtte een kleurfilter op de muur en scheen zacht licht op mijn gezicht. Hoewel ik natuurlijk zeer bijzonder knap ben, valt het wel op dat ik dankzij onze kleine man al een jaar lang geen nacht doorgeslapen heb. Bovendien ben ik ook de 18 wel gepasseerd, gelukkig…


1camera4web1schaduwenOgen4web1lichtdonker4web1SkinSmoothSharpen4web1oversmooth4web

Allereerst pak ik onderstaande zaken aan:

  1. Ik verwijder de meest storende elementen van de foto. Welke vinger steekt daar nog uit? Komt die van dezelfde hand? Ik had de lamp op de achtergrond ook wel wat beter kunnen richten. Pukkeltjes zijn nergens voor nodig en wat een boel losse haartjes overal. (Lees: ik had moeten pretoucheren).
  2. Ik maak de diepe schaduwen iets minder aanwezig. Wallen wat minder blauw en donker.
  3. Verder mogen de ogen wel wat sprankelender.

Afijn de eerste ronde levert de tweede foto op. Het is subtiel, maar wel een verbetering. Echter het grote geheime retoucheerwapen is wat mij betreft het aanpassen van de schaduwen en hooglichten. De volgende stap is dan ook om die zodanig te bewerken dat de aandacht naar de juiste delen van het gezicht gaat. Zie de derde foto.

Tot slot volgt het gladder maken van de huid en het verscherpen van het beeld. Dit kan je doen in verschillende gradaties en het wordt al snel teveel. Je wilt sowieso voorkomen dat je de huid blurt en dat er geen poriën te zien zijn. Op foto 4 en 5 zie je verschillende gradaties. Als je goed oplet dan zie je dat ik in de ene versie nog wel een lijntje op mijn voorhoofd heb, terwijl daar bij de andere weinig van over is.

Met fotobewerking kan je veel, heel veel doen. Optimaliseren van je eigen looks is één ding, maar je kan ook de totale sfeer van een foto aanpassen. Hieronder een voorbeeld uit dezelfde sessie, de bovenste foto is het origineel. Met relatief kleine aanpassingen zien we vier hele verschillende foto’s.

2camera4web Retouched Retouched2 retouched3

Mensen die me af en toe in het echt spreken wisten het al, maar nu kennen jullie allemaal mijn geheimpje. Ach het blijft gaaf om foto’s te bewerken en persoonlijkheid is ook leuk. Het is maar net in welke bui je bent.

persoonlijkheid

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s