Over mij

Smile4web

Hallo daar,

Welkom op mijn “about page”! Hier hoop ik je een indruk te kunnen geven van wat ik doe en wat me beweegt.

Als fotograaf probeer ik van portretten altijd iets bijzonders te maken. In tegenstelling tot de meeste creatievelingen ben ik een best wel een nerd die goed is met getallen. In tegenstelling tot de meeste techneuten ben ik creatief, vrouw en minder saai ;).

Mijn technische inslag helpt me met de techniek zoals camerainstellingen, belichting en photoshop. Hoewel ik affiniteit heb met techniek, zie ik het slechts als één van de vele voorwaarden om tot een mooi beeld te komen.

Een goede foto is meer dan technisch correct. Emotie, expressie, compositie, kleur, visie, het speelt allemaal een rol bij het maken van een beeld dat een reactie oproept.

Hoe het begon

Om mooiere foto’s te maken van mijn kinderen kocht ik eens een goede camera, maar die goede camera bleek helemaal niet te helpen. Een camera maakt geen fotograaf. Net zo min als een kwast een schilder maakt of een pen een schrijver. Gewapend met nieuwe apparatuur hadden mijn foto’s meer pixels dan voorheen, maar echt prachtig waren ze niet.

Met deze constatering begon een zoektocht naar mooiere fotografie. Ik moest een visuele vocabulaire opbouwen en daarna heb ik heel internet afgestruind op zoek naar kennis. Ik heb fotokritieken opgezocht, boeken gelezen over typografie en visueel ontwerpen, ik heb fotografiecursussen gevolgd, poseercursussen, beeldbewerkingscursussen, flitscursussen. Tussendoor maakte ik mijn vrienden blij (en gek) met mijn fototoestel. Ik kon er niet meer mee stoppen en zo had ik er opeens een passie bij.

In 2014 werd mijn zoon geboren. Hetzelfde jaar bleek dat het bedrijf waar ik werkte verkocht werd en dat mijn tijdelijke contract niet verlengd zou worden. Dit gegeven liep eigenlijk samen met het vinden van mijn passie en een realisatie dat ik betekenisvol werk wil doen. Zoals de verloskundigen die mij hielpen om mijn kinderen te baren en de verpleegster die naast me zat toen mijn moeder overleed (toegegeven, fotografie is van een ander kaliber, maar het maakt mensen gelukkig!). Ik wil niet wachten tot het te laat is, zoals bij mijn moeder. Ik wil niet leven zonder zelf mijn leven te sturen. Ik wil niet dat die sturing ingegeven wordt door angst voor het onzekere. Volgens het motto “wie niet waagt, wie niet wint” ben ik een bedrijf gestart. En ik geloof dat het me gaat lukken als ik er hard en met hart aan werk.

Er rest mij niets anders dan vol enthousiasme en hard werkend af te wijken van het gebaande pad en mijn eigen weg te bewandelen.