Trouwfotografie

Welkom op mijn bruidsfotografiepagina. Hieronder zal ik zaken als wat, waarom en hoe kort toelichten. Wil je meer weten? Bel (06 455 955 16) of mail gerust. Onderaan deze pagina vind je voorbeeldfoto’s. Informatie over tarieven vind je hier.

Trouwfotografie is voor mij een nieuw onderdeel van het vak fotografie. Ik ben eerder terughoudend geweest in het fotograferen van bruiloften, omdat het vastleggen van de trouwdag wat mij betreft een hele grote verantwoordelijkheid is. Een bruiloft organiseer je niet zomaar even opnieuw als er iets mis gaat met de foto’s (De SD-kaart faalt, of de fotograaf valt met camera en al in de vijver).

Afijn, naarmate de tijd vordert kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Omdat ik zo graag mensen fotografeer en omdat ik het zulk dankbaar werk vindt om zo’n belangrijk en mooi moment als het huwelijk vast te leggen, heb ik besloten de verantwoordelijkheid aan te gaan, terwijl ik de risico’s zo klein mogelijk houd (backups maken en altijd opletten in de buurt van vijvers ;)).

Ik heb eerdere ervaring opgedaan als familie-, portret- en eventfotograaf. Bij deze soorten fotografie heb ik geleerd om goed op te letten of zich bijzondere momenten voordoen, om te regisseren, om te werken met mooi licht en mooie houdingen en met een goede compositie. Deze vaardigheden pas ik natuurlijk allemaal toe op de trouwfotografie. Waar ik op dit moment minder ervaring mee heb is met het standaardverloop van een huwelijk. Ik moet dus nog enige routine opbouwen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je mij inhuurt als huwelijksfotograaf dan krijg je een gemotiveerde, consciëntieuze, vriendelijke, creatieve fotografe die haar uiterste best doet om de mooiste foto’s te maken van jouw dag. Het risico is dat ik op de dag zelf een keer onhandig van A naar B loop, omdat ik nog niet als vanzelf op plek B was gaan staan op basis van eerdere ervaring. Ik probeer dit zoveel mogelijk op te vangen met goede voorbereiding, gesprekken vooraf, het bestuderen van de locatie, het voorbereiden van de locatieshoot en draaiboeken/planningen.

Het type foto’s dat we maken, stemmen we van tevoren met elkaar af. De één wil alleen naturel foto’s, terwijl de ander juist geposeerde foto’s wil of een tussenvorm. Er valt altijd wel een mouw aan te passen en ik nodig jullie van harte uit om jullie wensen en ideeën vooraf te bespreken.

De foto’s

Een huwelijk levert een aanzienlijke hoeveelheid foto’s op waar ik als fotograaf een selectie uit maak. Wanneer een foto geselecteerd is, vindt er een bewerking plaats om de foto te optimaliseren. Dit proces is tijdrovend en neemt gerust volle werkdagen in beslag. Het zal tussen de andere werkzaamheden door gepland moeten worden. Daarom zal de levering van de volledige selectie even op zich laten wachten. Vooral in drukke periodes. Het is natuurlijk wel altijd mogelijk om kort na de bruiloft een beperkt aantal mooie foto’s jullie kant op te sturen.

De geselecteerde foto’s ontvang je digitaal op originele resolutie in JPG formaat. Hierdoor is er de mogelijkheid om je eigen album samen te stellen. Het is uiteraard ook mogelijk om een album door mij te laten maken.

Oriënterend gesprek

Wil je weten of wij een klik hebben? Ben je benieuwd of ik beschikbaar ben op jouw trouwdag? Neem dan contact op, plan een vrijblijvend, oriënterend gesprek, of bel me op 06 455 955 16 .

Voorbeeldfoto’s Juliette en Lennart

Of bekijk de slideshow